Cheesecake met Cranberry en citroen

(0)
Cheesecake met Cranberry en citroen
  Afdrukken

Voorbereidingstijd

Bereidingstijd

Portiegrootte

8 personen

Ingrediënten

Voor de basis

175 g paneermeel (of verkruimelde biscuit)
75 g gesmolten boter


Voor de vulling

200 g Ocean Spray Cranberry Compote
2 tl vanille aroma
150 ml zure room
450 g mascarpone
3 geklopte eieren (medium)
100 g gesmolten boter
3 schoongeboende citroenen, fijn geraspte schil en sap
150 g fijne kristalsuiker
25 g bloem
poedersuiker om over de taart te strooien

Bereidingswijze

1. Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde springvorm van 23 cm met bakpapier. Meng het paneermeel met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig in de springvorm. Laat dit afkoelen totdat het klaar is voor gebruik. Verwarm intussen de oven voor op 180°C/heteluchtoven 160°C/gas stand 4.

2. Klop het vanille aroma, zure room, mascarpone, eieren, boter, citroenschil en -sap, suiker en bloem tot een dikke, romige substantie en schenk dit over de biscuitbodem.

3. Roer de Ocean Spray Cranberry Compote los met een vork en spatel het over het kaastaartmengsel, schep dit om en om met de vork voor een marmer effect en zet de taart 1 uur in de oven totdat het midden van de kaastaart stevig aanvoelt. Zet de oven uit en laat hem helemaal afkoelen. (Door de taart in de oven te laten afkoelen, worden scheuren voorkomen)

4. Verwijder de taart uit de springvorm, verwijder het bakpapier en zet de taart op een dienblad. Serveer naar keuze met poedersuiker.

Onze producten

Onze producten

Een breed assortiment aan smaken om van te genieten. Proef de smaak van de cranberry in onze producten.

Ontdek
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ocean Spray is een coöperatie met meer dan 700 cranberrytelers in Noord-Amerika en Chili.

Ontdek onze geschiedenis

Cheesecake met Cranberry en citroen

Cheesecake met Cranberry en citroen