4x 100gr zalmfilet.
Voor de saus:
4 eetlepels Ocean Spray Cranberry Compote,
1 kop Ocean Spray Cranberry Classic
1 ui (fijngesneden)
1 theelepel sinaasappelschil schaafsel
peper en zout
Voor de marinade:
4 eetlepel sojasaus
4 eetlepels sinaasappelsap
2 theelepel honing
Mix de ingrediënten voor de marinade in een glazen ovenschaal en leg de zalm hierin. Laat de zalm nu marineren voor 30 minuten in koelkast. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en zet op half vuur en blijf roeren. Als de saus kookt zet het vuur dan lager en laat het 6-8 minuten sudderen of tot dat de ui zacht wordt. De saus is nu wat dikker en kan rustig een beetje afkoelen. Zet de grill aan op 200°C graden en plaats de zalm onder grill. Let er wel op dat de huid van de zalm onder ligt. Grill de zalm tot dat deze gemakkelijk te doorprikken is met een vork (5-10 minuten). Serveer het gerecht met rijst en de saus.