Kalkoen gevuld met Cranberry en ricotta

(0)
Kalkoen gevuld met Cranberry en ricotta
  Afdrukken

Voorbereidingstijd

Bereidingstijd

Portiegrootte

4 personen

Ingrediënten

175g ricotta kaas
1 el verse gehakte tijmblaadjes
2 knofloofteentjes, fijn gesneden
125 g luxe vruchten- en notenmix, grof gehakt
3 el Ocean Spray Cranberry Compote
4 kalkoenborsten
16 plakjes ontbijtspek
2 el vloeibare honing

Bereidingswijze

1. Vermeng de ricotta-kaas, tijm, knoflook, vruchten- en notenmix met de Ocean Spray Cranberry Compote en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.

2. Leg een kalkoenborst op één helft van een stukje plastic folie, vouw de andere helft van de folie over het vlees en maak het plat met een deegrol. Doe hetzelfde bij de andere kalkoenborsten. Verwarm de oven voor op 200°C/heteluchtoven 180°C/gas stand 6.

3. Leg 4 plakjes ontbijtspek naast elkaar op een stukje plastic folie en leg hier de kalkoenborst op. Schep een lepel van de vulling in het midden. Sla het pakketje dubbel en rol het zo op dat de vulling er goed in zit. Wikkel het stevig in folie en leg het op een vel bakpapier. Maak op deze manier nog drie pakketjes. Braad de pakketjes 25 minuten in de oven.

4. Haal de kalkoen uit de folie en leg het vlees terug op het bakpapier. Giet er in een fijn straaltje de honing over en zet het vlees terug in de oven totdat het bruin is. Serveer in plakken met gegrilde groenten.

Kooktip:
Meng stukjes rode, oranje en gele paprika met olijfolie, zout en peper en aspergescheuten door elkaar en laat dit mengsel naast de kalkoen licht dichtschroeien.

Onze producten

Onze producten

Een breed assortiment aan smaken om van te genieten. Proef de smaak van de cranberry in onze producten.

Ontdek
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Ocean Spray is een coöperatie met meer dan 700 cranberrytelers in Noord-Amerika en Chili.

Ontdek onze geschiedenis

Kalkoen gevuld met Cranberry en ricotta

Kalkoen gevuld met Cranberry en ricotta